Новини
Продължават ремонтните дейности в централната градска част на гр. Рудозем
10.10.2020
Във връзка с изпълнение на проекта за обновяване на централната улица в гр. Рудозем, в участъка от моста до Банка ДСК до края на улица Капитан Петко Войвода/част от републиканската пътна мрежа/ информираме жителите на общината за следното:
В участъка, който Агенция "Пътна инфраструктура" възложи за ремонт със съвместни усилия на община Рудозем и ВиК - Смолян се подменя амортизираната канализация. Същата е на повече от 50 години и е в изключително лошо състояние. До момента са подменени 440 м., остават още 210 метра. Изпълнението на дейността върви с добри темпове с оглед на наличните множество подземни комуникации, сградни отклонения и пресичащи дъждовни канализации. Искам да благодаря специално на екипа на ВиК за качествената и бърза работа, включително в почивни дни.
От днес 10.10.2020 г. започна и ремонта на кръстовището по направления Чепинци и Елховец в участъка на площада пред СБР "Родопи". Ще бъде изградено изцяло ново кръгово кръстовище с допълнително уширение в посока с. Елховец. Ето защо от 12.10.2020 г. ще бъде затворено за движение кръстовището, а обхода ще се осъществява двупосочно през паркинга в съседство. Поради това искам да призова за стрикто спазване на правилата за движение и паркиране за да не се получава задръстване. Очаква се ремонтните работи по канализацията да продължат до 25.10.2020 г., след което да започне полагане на асфалтовата настилка. Очакваниет срок за завършване на ремонтните дейности е началото на м. ноември. След това поетапно ще започне ремонт на ул. Стефан Стамболов от бъдещото кръгово кръстовище до Римския мост. 
Предварително се извинявам за причинените неудобства!
Румен Пехливанов-кмет на община Рудозем
Търсене